Aranypénz

Üdv nálunk! Egy blog a nemesfémekről, numizmatikáról, befektetésekről, a pénzvilág összefüggéseiről. Minden, ami ezüst, vagy arany... Az internetes napló házigazdája Koncsek Krisztián jogász, újságíró.

Az arany napi árfolyama

Gold Chart

Utolsó kommentek

Címkék

2011.03.23. 08:21 aranypenz.blog.hu

Aranybefektetést javasol Demján Sándor

Nemesfém-befektetésekkel foglalkozó cégben vásárolt üzletrészt Demján Sándor. A cég tegnapi sajtótájékoztatóján maga is az aranybefektetések előnyeit ecsetelte.

A milliárdos a TriGránit cégcsoport – a WestEnd City Center tulajdonosa –, illetve más vállalkozásai mellett nemrég a Solar Capital Gold Kft. 25 százalékos tulajdonosa lett.

Az aranybefektetések hosszú távon megőrizték az értéküket, ezért a befektetési aranynak helye van a mindennapi megtakarításaink között is.” – hangsúlyozta Demján.

Mint minden üzlet, az aranyvásárlás is bizalmi kapcsolaton alapul, ezért fontosnak tartom, hogy olyan megbízható és tőkeerős tulajdonosok legyenek az aranykereskedő cég mögött, akik megkövetelik a legmagasabb biztonsági követelmények betartását.” – tette hozzá az üzletember.

Kérdésre válaszolva Demján Sándor hangsúlyozta, hogy magánbefektetőként azért szállt be a cégbe, mert a magyar és a kelet-európai lakossági pénzügyi kultúrában a befektetési arany forma hiányt jelent, és szerinte a társaság jelentős méretű céggé fejlődhet a térségben. Megjegyezte azt is: krízishelyzetben aranyba fektetni a megtakarítást kevésbé kockázatos a többi lehetőséghez képest.

Szalai Sándor, a cég ügyvezetője kifejtette: „Magyarországon nem jellemző, hogy fizikai aranyba fektetnének, hiszen míg például Németországban több mint 14 százalék a fizikai arany megtakarítások aránya, addig Magyarországon csupán néhány ezrelék.”

Koncsek Krisztián

2 komment

Címkék: befektetés demján trigránit arany westend nemesfém


A bejegyzés trackback címe:

https://aranypenz.blog.hu/api/trackback/id/tr412764130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giúlia 2011.03.23. 17:05:55

Én is befektetnék,már ha lenne miből!
Néhány aranyat adó automata azért itt is elkelne,mint Dubay-ban.Úgy tudom ott már van.
Leruccan az ember és vesz néhány unciát amikor éppen jó az ára.....:-)

aranypenz.blog.hu · http://aranypenz.blog.hu 2011.03.23. 19:31:57

@Giúlia: Automata még nincs, de pár unciát azért már hazánkban is lehet venni :) Köszönöm, hogy meglátogatott!
süti beállítások módosítása