Aranypénz

Üdv nálunk! Egy blog a nemesfémekről, numizmatikáról, befektetésekről, a pénzvilág összefüggéseiről. Minden, ami ezüst, vagy arany... Az internetes napló házigazdája Koncsek Krisztián jogász, újságíró.

Az arany napi árfolyama

Gold Chart

Utolsó kommentek

Címkék

2011.03.23. 18:34 aranypenz.blog.hu

Ismét emelkedik az arany ára

Számos elemző megdöbbenve tapasztalta, hogy a Japánt megrázó földrengés, cunami, illetve nukleáris katasztrófa híre hallatán nem emelkedett, hanem csökkent az arany világpiaci árfolyama.

A katasztrófák, konfliktusok általában emelni szokták a nemesfémek árát. Azonban ez most csökkent: Március 2-án kisebb csúcson állt, 1437 dollár 50 centbe került egy uncia.

Mondhatnánk azt is, régi jó szokás szerint addig kisebb-nagyobb hullámvölgyeket bejárva emelkedett. Majd nem sokkal ezután zuhanórepülést lehetett tapasztalni. Március 15-re érte el a mélypontot, s lement 1394,5 dollárra. Ettől kezdve tapasztalható csak újabb emelkedés, s most megint magasan jár, március 23-ra már 1439 $ az értéke (forrás: http://arfolyam.tstudio.hu/grafikonok.html). 

Dr. Tatár Attila közgazdász szerint a „nem-fizikai befektetési termékek (certifikátok, opciók, határidős derivatív termékek stb.) pánikszerű eladására vezethető vissza” (forrás: http://aranycenter.hu/2011/03/japan-es-az-arany/). A szakember szerint a mostani emelkedésen már a líbiai harcok hatása érezhető. 

Koncsek Krisztián

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa árfolyam japán földrengés tőzsde líbia cunami arany ezüst kaddafi


A bejegyzés trackback címe:

https://aranypenz.blog.hu/api/trackback/id/tr632765723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása